Cum sa economisesti bani

Despre cheltuieliGandeste strategic. Acum, doar sa realizezi ca nu ai nevoie de ceva probabil nu te va ajuta sa te lupti cu dorinta, de aceea imi place sa gandesc strategic si sa ma gandesc la costul de a cumpara ceva. Daca vrei sa cumperi o masina, nu cumperi doar masina. Este costul din viitor al benzinei, reparatiilor si tot ceea ce vine cu ea.

Minimizandu-ti viata iti va permite sa cheltui mai putin, sa muncesti mai putin si vei avea mai mult timp liber sa faci ceea ce vrei. Cu totii muncim sa ne realizam in sfarsit visele. Am o gandire radicala, de ce sa nu muncesti mai putin si sa cheltui mai putin cand poti face acest lucru acum?

Daca vrei o casa mai mare, cu siguranta trebuie sa muncesti, dar este acea casa necesara pentru fericirea ta? Fericirea nu vine din lucrurile externe. Ai putea sa fii fericit pentru moment, dar va trece. Adevarata fericire vine dinauntru.

Intreaba. Am aflat ca punand intrebarea potrivita poate fi foarte puternic. Am devenit atat de bun la acest lucru incat sunt capabil sa ma pacalesc in a nu cumpara ceva. As putea sa ma uit la ceva care vreau sa cumpar si ma gandesc ca o sa-l cumpar mai tarziu, ce cu siguranta inseamna ca voi uita si nu-l voi cumpara niciodata. O strategie excelenta, nu ati spune acest lucru?

Alte intrebari pe care le folosesc, „am nevoie cu adevarat de acest lucru” si „cat de des voi folosi asta?”. Am observat ca de multe ori vreau sa cumpar lucruri pe care probabil nu le voi folosi mai mult de cateva ori pe luna sau mai putin. Singurul motiv pentru care le vreau este fiindca arata bine si ca ma fac sa arat bine. Asa ca fericirea nu vine din obiecte materiale.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*