Cum îți dai seama că persoana cu care interacționezi minte

mincinos

Atât în dragoste, cât și în afaceri sau politică este dificil să facem distincția între adevăr și minciună. Unii oameni au abilitatea de a minți foarte ușor, mimând perfect adevărul, pe când alții sunt trădați de propriile gesturi. Pentru a depista o minciună trebuie să ne îndreptăm atenția asupra limbajului nonverbal, al trupului. Semne precum agitație, privire în depărtare sau  gesticulare excesivă indică faptul că ni s-a pregătit o minciună.

Indicii

În cele ce urmează, sunt prezentate câteva ponturi pe care să le aplici atunci când interacționezi cu ceilalți. Vei fi uimit de cât de multe semnale de alarmă poate oferi limbajul trupului și, totodată, o să realizezi câte minciuni ți-au fost vândute până acum.

 • Vei observa că persoana evită contactul vizual, clipește cu o frecvență neobișnuită și ochii i se mișcă în toate direcțiile în jurul camerei. Acestea denotă o stare clară de agitație, de incomoditate.
 • Persoana este destul de confuză în timp ce vorbește. Când minte, se gândește la scuze în același timp. Asta îi distrage atenția de la conversație.
 • Un mincinos vorbește deseori foarte rapid sau în fraze scurte. Încearcă să scape de situație cât mai curând posibil.
 • Dacă analizezi cu atenție limbajul corpului, vei observa că se manifestă  ca o formă de autoapărare, făcând un pas mai în spate, încrucișându-și brațele sau ținându-și palmele încleștate.
 • Persoana în cauză pretinde că este confuză în întreaga conversație. Ea creează confuziile, astfel încât să poată auzi părerile unei persoane nevinovate și să fie de acord cu ele.
 • Uneori, are un comportament contradictoriu. Vrea să spună „nu”, dar dă din cap „da”. Aceasta este o formă de mișcare subconștientă.
 • Dacă observi o atitudine neobișnuit de prietenoasă, ea poate fi un semn important al minciunii. Mincinosul vrea să pretindă că el / ea este prietenul tău adevărat, așa că vei începe să îl crezi.
 • În general, el nu este pregătit să spună minciunile, neavând un discurs elaborat în prealabil. Prin urmare, dacă pui câteva întrebări despre detaliile, atunci nu va putea să îți răspundă în mod corespunzător. Drept urmare, își va pierde coerența în discuție.
 • De asemenea, se observă că, atunci când o persoană spune o minciună, tinde să dea explicații inutile, oferind prea multe detalii despre situație.
 • Primul pas în a-ți îmbunătăți capacitatea de a recunoaște adevărul, este să asulți cu maximă atenție mesajul. Astfel, poți  identifica cu ușurință inconsecvența în discursul său.
 • Așa cum te așteptai, când mincinosul înțelege că ascultătorul a reușit să afle minciunile lui, el devine imediat iritat. Același lucru se întâmplă și în cazul unei conversații telefonice; el tinde să taie conversația sau să schimbe rapid subiectul.

Prin urmare, reține aceste ponturi și acordă mai multă atenție detaliilor pentru a evita să fii înșelat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*