Cum arata examenul de permis pentru scutere

Resemnati, cu ambitii mari mai mult sau mai putin pregatiti, scuteristii dau, rand pe rand, examenele pentru obtinerea permisului de conducere.

Au intrat in sfarsit in vigoare normele pentru aplicarea legii, care ii obliga pe toti cei care vor sa conduca astfel de vehicule sa-si ia permisul.

Asa ca, timid dar sigur, pretendentii se inscriu la examen. Cum numai jumatate dintre ei reusesc insa sa ia sala, la proba poligonului nu e inca inghesuiala, chit ca vara este pe sfarsite.

Actualmente pensionar, domnul Florea Vaduva se lauda ca merge cu scuterul de mai bine de 4 ani.

Cand a intrat in vigoare noua lege, a scos din buzunar 500 de lei, a facut scoala si a venit hotarat sa-si ia permisul.

„Sunt pensionar si am nevoie de el sa ma mai duc mai pe la o matusa pe la tara, mai pe colo, mai pe colo, am mers vreo 40.000 de kilometri”, spune Florea Vaduva.

La examen insa, domnul Florea nu s-a descurcat prea bine:

„Aveti probleme la echilibru, deci la opt-uri ati avut acolo doua ezitari, veti fi depunctat, ati facut 2 minute si 9 secunde, ati depasit timpul, ceea ce inseamna ca sunteti respins, imi pare rau!”

„Emotiile mai mari si din cauza asta, asta e, ce sa facem, se mai intampla”, a declarat Vaduva.

Nu la fel de ghinionist a fost insa domnul Buleandra.

„Am cateva statii pana la serviciu si era placut, mai ales ca colegii ziceau ce, n-ai sange sa iei carnetul?! De cunoscut stim, dar emotiile sunt mari”, a declarat Mircea Buleandra.

Tot aici l-am cunoscut si pe Stefan. Tanarul recunoaste ca se afla aici doar pentru ca nu a implinit inca 24 de ani, iar legea nu ii mai permite sa conduca o motocicleta.

Ultimii doi au trecut examenul cu brio.

„Majoritatea promoveaza pentru ca au condus inainte. Mai greu este insa cu sala, cam 50% promoveaza sala, iar la poligon 90”, spune comisarul Petrus Serban.

Acestea sunt de altfel cele doua probe pe care le aveti de sustinut: proba teoretica si cea practica. Cea din urma se da numai in poligon.

Pentru miile de romani care au scutere si le tin acasa pentru ca nu au permis, autoritatile promit ca, in functie de numarul solicitarilor, vor face in asa fel incat oamenii sa fie programati repede la examen, ca sa nu piarda vara.

Sursa : PROTV.RO

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*