Cum ajuta vinul la piele

Vinul este extrem de bogat in antioxidanti, care sunt extrem de benefici atunci cand vrem sa ne protejam pielea de catre efectele imbatranirii. Citeste in continuare in acest articol despre efectele benefice ale vinului asupra sanatatii tale.

VInul a fost asociat din totdeauna cu petrecerile si festivalurile si este considerat a fi o bautura extrem de rafinata si de aleasa. Vinul este o parte foarte importanta din dieta mediteraneana, aceasta continand un pahar de vin la fiecare cina. Studiile au aratat ca oamenii care aleg sa urmeze aceasta dieta, au parte de vieti mai lungi si mai sanatoase. Atunci cand vine vorba despre efectele vinului asupra sanatatii pielii tale, trebuie sa ai mereu in vizor faptul ca acesta este extrem de benefic atunci cand iti doresti sa ai o piele mereu tanara.

Deoarece este atat de bogat in antioxidanti, vinul este extrem de eficient in a proteja pielea de catre radicalii liberi, care ar putea-o deterioara. Pe langa asta, vinul rosu este de doua ori mai benefic pentru piele decat vinul alb, deoarece vinul rosu contine in plus mai multe tipuri de antioxidanti fata de cel alb. Vinul rosu este extrem de bogat in flavonoizi, substante care sunt promotorii cresterii activitatii antioxidante in organism, fiind de asemenea si cei responsabili cu culoarea rosiatica a vinului.

Foarte important iarasi pentru sanatatea si frumusetea pielii tale, potrivit studiilor, vinul este foarte folositor pentru persoanele care au probleme cu acneea. Vinul este extrem de bogat in resveratrol, o substanta care reduce si previne considerabil aparitia cosurilor si a acneii. De asemenea, vinul reduce inflamatiile si ajuta la vindecarea ranilor usoare. Daca vei tine cont de toate avantajele pe care le-am mentionat mai sus in legatura cu consumul de vin, sunt sigur ca vei cauta imediat o sticla de vin de prin casa din care sa te infrupti.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*