Copilaria in secolul vitezei

Copilaria de-a lungul timpului a evoluat foarte mult, dar copilaria mea a fost una foarte frumoasa si interesanta. Acum copiii se joaca pe calculator, nu se mai joaca pe afara, in parc sau cu prietenii. Calculatorul este cel care comanda copiii si care ii fac dependenti de jocurile video si de internet. Imi amintesc cand ma jucam cu prietenii mei pe strada, cand eram vreo 10 copii care ne jucam jocurile noastre celebre, sotron, fotbal, baschet, alergatea si multe altele, care ne caracterizau.

In timpul liber, ieseam cu totii prin parc, sau la un picnic, lucru care se intampla in spatele casei. Pentru ca am locuit la tara, am avut o copilarie pe cinste, dar nu am avut placerea de a avea animale langa mine de care sa ma mandresc. Ne placea foarte mult sa mancam cirese si mereu furam de la vecina care, atunci cand ne prindea ne mai si batea. Inainte copiii nu erau atat de pretentiosi, cat aveau atat era suficient. Acum toti copii se joaca pe calculator, counter strike, warcraft, fifa, si jocuri care ii pot afecta.

Pe vremea mea desenele erau educative, acum te invata cum sa te saruti cu prietenul tau la varsta de 10 ani, si cum trebuie sa te imbraci ca sa fi la moda. Cand eram copiii, ne era si rusine sa spunem ca aveam o prietena la 10 ani, acum toata lumea isi permite sa aiba o prietena la varsta asta, daca nu ai esti considerat un fraier.

Eu am avut o copilarie foarte frumoasa, dar astazi, termenul de copilarie si-a schimbat cu totul sensurile. A-ti lasa copilul pe calculator nu inseamna a avea grija de el, cum toata lumea spune de altfel. Desene animate, jocurile pe calculator si discutiile cu copii din acelasi mediu, pot afecta un copil si gandirea lui. Copilaria este cel mai frumos lucru din viata mea, si ma mandesc cu ea si cu amintirile frumoase petrecute cu prietenii mei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*