Comunicare verbala si non verbala

Se intampla de foarte multe ori ca sa ne dorim sa transmitem anumite lucruri si sa trasmitem cu totul altele. Se intampla de foarte multe ori sa spunem ceva si sa transmite altceva si ma refer la comunicarea non verbala care poate sa transmita multe lucruri, uneori neadevarate. Totusi, se intampla de foarte multe ori sa nu realizam ceea ce transmite pentru ca spunem ceea ce nu spunem. Stiu ca este destul de complicat sa intelegeti insa in realitate este farte simplu. Se intampla de multe ori sa dorim sa transmitem ca suntem bine sau fericiti si face eforturi pentru a transmite asta doar ca in final, ne trezim ca am transmis cu totul altceva decat am fi vrut sa transmitem. Este vorba despre limbajul non verbal care in subconstient nu ne lasa sa exprimam alte lucruri.

Am putea uneori sa transmitem si altceva decat ceea ce simtim si nu neaparat realele sentimente insa acest lucru este posibil doar in cazul in care sunteti adevarati maestrii ai manipularii si puteti sa transmiteti cu totul alte lucruri decat ati vrea de fapt.

De multe ori, dezvaluirea unei stari adevarate despre ceea ce simtim nu este tot timpul una de ajutor. Se intampla uneori ca dezvaluirea unei stari emotionale, ale cunoasterii, intelegerii astfel incat sa obtinem rezultatul pe care ni-l dorim. De multe ori dorim sa obtinem anumite rezultate precum cele personale sau profesionale si sa nu reusim sa transmitem exact ceea ce am vrea. De exemplu, mergeti la un interviu pentru un job important si incercati sa spuneti anumite lucruri ca sa fiti acceptat doar ca in final entuziasmul si increderea dvs. par ca nu au dat roade pentru ca nu au reusit sa ii impresioneze pe angajatori.  Ei bine, este foarte important sa va autocontrolati si sa fiti foarte atent la tinuta dvs. in acest caz.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*