Cele mai potrivite cadouri pentru copii sub 10 ani

jucarii copii
jucarii copii

Daca se apropie aniversarea copilului dumneavoastra sau a unui micut din viata dumneavoastra si trebuie sa ii cumparati un cadou special, noi va punem la dispozitie cateva idei din care sa alegeti cele mai potrivite jucarii in functie de varsta acestuia.

Astfel pentru copiii sub 1 an cele mai potrivite sunt jucariile ce zdrangane sau care scot sunete, jucariile pentru baita, animalele moi de plus, cartile cu desene simple si figuri colorate (pentru a ajuta la dezvoltarea simtului vizual; asigurati-va ca acestea au marginile rotunde) si jucariile „push and pull” (acestea sunt potrivite pentru bebelusii in jur de 9 luni sau pentru cei ce deja incearca sa mearga singuri).

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani puteti alege jucarii de sortat si potrivit, plastelina pentru modelat, blocuri de constructii sau carti cu marginile rotunde. De asemenea, pentru aceasta grupa sunt potrivite si mingiile moi, cartile cu poze, jucariile muzicale, jocurile ce presupun asortarea de forme si puzzle-urile simple.

Daca insa, sarbatoritul are intre 3 si 5 ani, veti dori probabil sa optati pentru un joc simplu. Nu alegeti nimic prea strategic, intrucat prescolarii abia invata sa joace dupa reguli si sa isi astepte randul. O alta alegere inspirata sunt costumele, accesoriile si recuzita pentru a asista un joc de roluri. Puteti opta de asemenea pentru creioane mari de colorat, acuarele, foarfeci cu capetele boante, lipici si alte materiale de pictura. Plastelina, cartile, instrumentele simple muzicale, jucariile de exterior (precum cutiile, galetusele si lopetile pentru nisip), papusile si jocurile puzzle sunt toate jucarii potrivite acestei categorii de varsta.

In timpul scolii, copiii peste 5 ani vor incepe sa inteleaga diferenta intre activitatile distractive, amuzante si cele educationale. Puteti introduce aparate electronice pentru a ii mentine interesati in privinta invataturii si a recompensa comportamentul adecvat cu oportunitati de joaca cu un echipament mai modern. Puteti alege asadar tablete, echipamente muzicale, castele gonflabile, jocuri puzzle educative sau jocuri de constructie.

Daca copilul prezinta interes pentru un anumit subiect sau pare mai obisnuit cu un anumit gen de jucarii, atunci tineti cont de aceste gusturi inainte de a decide asupra cadoului. De asemenea, este important sa tineti cont de preferintele copilului asupra anumitor teme sau branduri ce se regasesc pentru aceste articole. Spre exemplu, exista multe produse Hello Kitty sau cu personajele Disney sau alte personaje de filme sau desene animate, ce ii pot interesa pe in mod special pe acestia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*