Ce ne afecteaza memoria

Imbunatateste-ti-memoria-si-capacitatea-de-concentrare-cu-NEURO-OPTIMIZERMemoria este una dintre principalele calitati ale unui om si tocmai din acest motiv trebuie sa fie cat mai apreciata si ingrijita. Ni se intampla tuturor sa uitam pentru ca fiecare dintre noi face diferite lucruri care afecteaza destul de mult memoria. De regula, nu conteaza varsta, asa cum multi oameni pretind pentru a avea o memorie buna sau o memorie rea.Important este sa nu facem tot felul de lucruri care sa ne afecteze functionarea creierului.

Iata care sunt principalele motive care afecteaza destul de mult functionalitatea creierului:

Alcoolul

De regula, daca consumam alcool vom avea probleme cu memoria si ne vom da seama ca de multe ori uitam ceea ce nu trebuia. Mai exact, de foarte multe ori se intampla sa uitam anumite lucruri, si asa cum probabil ca ati observat, dupa ce ati baut o seara intreaga este foarte greu sa ne concentram deoarece consumul excesiv de alcool ne petrurba activitatile.

De asemenea, alcoolul este chiar indicat de multe ori de catre medici deoarece acesta contribuie la o mai buna luciditate. El scade riscul de dementa daca este administrat insa nu trebuie sa fie in cantitati foarte mari.

Fortare

De multe ori, chiar in momentul in care oamenii simt ca nu mai pot si ca sunt doborati din punct de vedere psihic, ei incearca cu tot dinadinsul sa mai forteze nota. Chiar daca de foarte multe ori ei nu reusesc si cred ca pur si simplu ca nu mai rezista provocariloer zilnice, trebuie sa stagneze. Orice om are nevoie de odihna si trebuie sa fie cat mai relaxati pentru a reusi sa faca fata tuturor provocarilor zilnice.

Dormitul sub patura

Cu siguranta stiti ca exista o mare parte a oamenilor care prefera sa doarma cu capul sub perna sau sub patura pentru ca se simt la un adapost in siguranta. Oricat de bine ar fi acest lucru, si oricat de placut, trebuie sa fiti constienti ca faptul ca va ascundeti capul nu lasa creierul sa respire si sa se oxigeneze. Asadar, trebuie sa faceti astfel incat sa dormiti normal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*