Cauzele aparitiei nervilor

Se intampla de foarte mult ori sa fim foarte nervosi insa sa nu ne dam seama care sunt motivele care ne cauzeaza aceasta stare. De obicei, nu ne dam seama din ce motiv suntem nervosi ci ne trezim ca nu suportam pe nimeni in jurul nostru si ca ne trezim la un moment dat ca ignoram pe toata lumea din cauza starii noastre. Aceste lucruri nu ne fac deloc bine mai ales ca influenteaza o stare negativa  si ne face sa ne distrugem legaturile cu ceilalti oameni.

Daca suntem mereu nervosi si suparati este normal ca la un moment dat sa incepem sa deterioram relatiile cu ceilalti. Din acest motiv, trebuie sa stim care sunt cauzele care determina aceasta stare si astfel sa incercam sa o combatem. Iata din ce cauza apar starile nervoase:

Hormonii sunt in genere principala cauza care determina starile nervoase. Ati observat vreodata ca vi se intampla ca o data pe luna s aaveti o perioada in care sa fiti foarte nervoasa? Vorbesc in cazul femeilor pentru ca aceasta situatie are o legatura directa cu menstruatia si cu ciclul menstrual.

O data pe luna, inainte de ciclul menstrual ovarele secrete progesteron si estrogen iar nivelul lor incepe sa scada si sa se ridice brusc. Aceasta ete principala cauza care determina aceasta stare nervoasa.

De asemenea, menopauza poate fi si ea o cauza a aparitiei starilor nervoase. Este foarte important sa stiti ca aceste fluctuatii hormonale sunt direct raspunzatoare de faptul ca sunteti uneori nervoase.

In aceasta perioada trebuie sa consumati cat mai multe alimente bogate in vitamine si nutrienti.  Consuma macrou, sardine, somon, ulei de masline extravirgin, avocado, nuci si alte alimente bogate in omega3 si acizi grasi. Astfel, te vei simti mult mai bine si vei reusi sa treci mult mai usor peste aceste probleme hormonale care iti cauzeaza nervi.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*