Cat de importanta e sanatatea trupului si a mintii

Traim intr-un secol al vitezei in care zi de zi, uitam sa mai avem grija de sanatatea noastra. Ne imbolnavim de din ce in ce mai multe chestii si asta in mare parte pentru inconstienta de care dam dovada la un moment dat. Printre bolile cele mai frecvente le intalnim pe cele cauzate de o alimentatie proasta.

Zilnic pe fuga, intr-o incercare de a castiga cat mai mult pentru a trai cat mai bine, neglijam de foarte multe ori alimentatia si din acest motiv, ne trezim cu foarte multe probleme si cu foarte multe boli, tocmai din cauza acestei alimentatii slabe.

Stiu cu siguranta ca foarte multi dintre voi sariti de exemplu peste un mic dejun sanatos. Ce mai stiu e si faptul ca si mai mult, in mijlocul zilei prefera sa manance fast food pentru a castiga timp si pentru faptul ca nu au timp sa manance altceva, sa faca mancare etc.

Nu in ultimul rand, multe persoane obisnuiesc sa manance neregulat. Prinsi cu treburi, in fata calculatorului pana la ore tarzii ale noptii, mancam mai mereu noaptea fara nici un fel de probleme.

Urmatoarele motive pentru care avem parte de vieti din ce in ce mai nesanatoase, le reprezinta viciile si cand spun vicii, nu ma refer doar la cele obisnuite. Pentru cei care lucreaza mult, dependenta de cafea, cola si energizante e foarte mare. Urmeaza persoanele dependente de fumat care din nou, dauneaza.

Bineinteles insa, am zis ca nu ma refer doar la acestea. Si alte dependente creaza probleme in vietile noastre. Daca sunteti de parere ca dependenta de tehnologie nu dauneaza, indraznesc sa va contrazic. In primul rand, ne stricam ochii stand prea mult in fata acestor dispozitive. In al doilea rand, ele ne dauneaza si organismului per total prin radiatiile continue pe care le emit.

Duci o viata ca aceasta? Sa nu speri atunci ca vei ajunge vreodata la varsta pe care au ajuns-o bunicii tai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*