Care sunt cele mai scumpe instrumente muzicale

Fiecare dintre noi are o pasiune sau un hobby diferit, fie ca e vorba de dans sau de gradinarit. Unii oameni adora sa gateasca iar altii iubesc sa cante la instrumente muzicale. Pentru a canta la un instrument muzical trebuie sa fii foarte priceput si sa ai o serie de abilitati pe care le vei dobandi doar antrenandu-te.

Muzica a fost mereu o sursa de inspiratie in viata de zic cu zi. Indiferent de stilul muzica alscultat muzica ajunge de multe ori sa te binedispuna si sa iti schimbe cursul unei zile mai putin placute.

Pianul

Daca esti pasionat de muzica si doresti neaparat sa inveti sa canti la un pian, va trebui sa ai ceva banuti pusi deoparte. Pianurile sunt foarte scumpe. Nu toata lumea si le permite, iar cei ce isi permit vor ajunge sa plateasca aproximativ 15 000 de dolari pentru un singur pian. Desigur aceasta este cea mai ieftina varianta. In cazul in care doresti un pian marca „Steinway” poti ajunge si la cifra de 35 000 de dolari. Pretul depinde foarte mult de materialele folosite de companie si de modul in care acestea sunt asamblate.

Pianul lui John Lennon, un Steinway tip Z, a fost unul admirat de foarte multi fani si a ajuns sa fie achizitionat de George Michael pentru suma de 2.08 milioane de dolari.

Vioara

Se spune ca viorile sunt cele mai scumpe instrumente muzicale create de om. Acestea au o istorie care spune ca majoritatea acestor instrumente au fost vandute la preturi foarte ridicate. Motivul pentru care acestea sunt foarte scumpe este ca o vioara este construita in mod unic, fiecare avand un sunet unci produs. O vioara obisnuita ajunge sa coste in jur de cateva sute de dolari. In cazul viorilor Stradivari, acestea pot ajunge si la pretul de 3.5 milioane de dolari. Totusi ce-a mai scumpa vioara vanduta a fost un Guarneri si s-a vandut pentru suma de 4 milioane de dolari.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*