Care sunt cele mai bine platite joburi

Iata ca am ajuns si la marea intrebare, Care sunt cele mai bine platite joburi ? Pai este foarte greu de spus si aici nu trebuie sa ne gandim neaparat la categoria unde lucram. Putem vorbi si de fiecare societatea comerciala in parte. X-ulescu pentru ca este vanzator, poate sa ia 15.000 milioane, pe cand Y, de la firma Beta, ia numai 800 de lei. Am intalnit persoane care au terminat un liceu foarte bun, si au ajuns sa fie vanzatori la magazine mixte sau nonstop-uri. Toata lumea ii vorbea, ii arata cu degetul ” Ce ma vrei sa ajung ca ala, care a facut liceul si acum este vanzator ” ? Lumea nu se gandeste deloc ca odata ce ai terminat o facultate, nu este obligatoriu sa te si angajezi la un salariu imens. Inainte daca aveai o facultate erai cineva, acum nu se mai pune accent pe facultate, ci mai mult pe gradul tau de pregatire.

Eu sunt patron, si daca ar fi sa aleg dintre o persoana care a facut nu stiu cate facultati si o persoana care nu a facut, dar munceste de nimic in acel domeniu si a ajuns la rezultate foarte bune, il voi alege pe cel fara facultate. Nu intotdeauna o facultate ne poate ajuta, asa ca retineti acest lucru. Eu recomand ca fiecare persoana sa absolve o facultate, dar totodata sa isi gaseasca de lucru si in paralel cu facultatea sa munceasca, pentru ca astfel o sa ajunga sa aiba ceva experienta cand iese din facultate si automat mult mai multe sanse de angajare.

Vine si intrebarea cea mare ? Care sunt cele mai bine platite joburi ? Pai acum 5-10 ani cele mai tari joburi erau cele de contabil, de economic, inginer si asa mai de parte. Eu recomand asa, daca esti un barbat serios si muncitor, care poti face fata cu brio, te poti duce in armata pentru ca acolo ai siguranta unui loc de munca stabil, si daca mai termini si academia militara, iti asiguri un salariu de minim 15 milioane pe luna fara sa exagerez. Am persoane care au intrat direct pe salarii de 15 milioane, dar si persoane care au intrat pe 25 de milioane, asa ca voi spune ca un salariu mediu este undeva la 20 de milioane.

Daca esti femeie iti recomand sa te duci in domeniul medicinei, dar nu neaparat ca medic, ci ca asistenta la spital sau la farmacie. Mai recomand si analist it, programator, webdesigner, cam lucruri destea legate de calculatoare, sau intalnim profilul asta la cibernetica.

Daca aveti propuneri sau sugestii va invit sa lasati un comentariu. Atat pentru astazi si va multumesc ca mi-ati vizitat blog-ul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*