Beneficiile fructelor de goji beri pentru sanatate

Fructele de goji beri sunt printre fructele cu cea mai mare densitate nutritionate. Ele fac parte din familia fructelor si legumelor alaturi de cartofi, cartofi dulci, rosii, vinete cu beneficii pentru sanatate. Provenind din muntii Himalaya din Tibet si Mongolia, planta goji este crescuta astazi chiar si la noi in tara.

Desi a fost introdusa in alte tari relativ recent, fructele de goji beri au fost folosite de sute de ani in Tibet si China drept ingredient atat culinar cat si medicinal.

Fructele de goji beri sunt unice printre fructe pentru ca au in alcatuire amino acizi. De asemenea, fructele de goji beri au concentratii ridicate de proteine. Sunt pline de vitamina C, au urme de douazaci si una de minerale si sunt consistente in fibra. Au o cantitate de fier de cincisprezece ori mai mare decat ce gasita in spanac, au calciu, zinc si multe alte minerale si nu e deloc o noutate faptul ca sunt o putere nutritionala.

Fructele mici, uimitoare, contin anti-imflamatori naturali, anti-bacterii. Proprietatile lor puternice, antioxidante, ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Nu e deloc necunoscut sau nou faptul ca in medicina chineza, sunt renumite pentru cresterea puterii si a longevitatii.

In medicina chinezeasca traditionala, se spune ca fructele de goji beri actioneaza pozitiv asupra plamanilor si rinichilor pentru a diminua durerile de spate, ametelile etc. Sunt cel mai des consumate sub forma unor extracte introduse in ceaiuri si sunt folosite si ca ingrediente in diverse supe.

Cu toate aceste proprietati, nu e rau deloc daca alegi sa iti plantezi propriu copacel de goji beri la tine in curte. Bineinteles ca trebuie sa ai diverse cunostinte de intretinere goji insa cu internetul la dispozitie, acest lucru nu mai e deloc o problema. In general, copaceii de goji beri nu sunt deloc scumpi insa pretul lor poate diferi in functie de stadiul de maturitate la care il cumperi.

Aveti grija insa de faptul ca fructele de goji beri pot interactiona negativ cu anumite alimente. Mai exact, pot interactiona negativ cu medicamentele pentru diabet cat si cu cele pentru presiunea sangelui. Astfel, daca ai indoieli, e mai bine ca intai sa vorbesti cu medicul tau.

Daca insa nu ai astfel de probleme, fructele de goji beri sunt o minune pentru organismul tau. Nu ezita sa iti cumperi propriul copacel de goji beri pentru ca tu si familia ta sa aveti la dispozitie in fruct sanatos direct la voi in curte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*