Beneficiile cartofului

cartofi_finantistii_roIndiferent daca sunt pasati, copti sau prajiti cartofii sunt fara doar si poate unele dintre cele mai consumate legume. Astfel, ei sunt considerati  o materie prima fiind si foarte cultivata in intreaga lumea. Acestea sunt legumele disponibile in tot sezonul.

Cartoful face parte din ramura familiei Solanaceae la fel ca si rosiile, vinetele sau ardei si sunt cultivati de foarte multa vreme, partea comestibila fiind radacina plantei.

In cazul in care aceasta pl;anta infloreste si nu este indepartata va face niste fructe necomestibile care vor seamana cu niste rosii.  Cartofii sunt destul de buni si de eficienti pentru ca ei au un continut foarte scazut de calorii si nu au grasime,sodiu sau colesterol.

Cartoful poate fi folosit in orice dieta deoarece are vitamine si nu are grasimi sau colesterol. Vitamina C si B ajuta la absortia carbohidratilor.

Pentru bebelusi poti sa folosesti cu incredere cartofii in ce stare iti doresti. Iata insa cum trebuie sa ii administrezi si in ce conditii sunt eficienti:

  • Datorita faptului ca au carbohidrati cartofii sunt destul de usor de digerat si pot sa faciliteze digestia aducand aportul energetic necesar. Astfel, ei nu pot sa digere alimentele solide . De asemenea, contin o cantitate destul de mare de fibre iar acestea stimuleaza buna functionabilitate a organismului si a tractului intestinal.
  • De asemenea, vitamina V si vitaminele B dar si mineralele sunt foarte bune pentru piele. Puteti sa folositi pulpa cartoflului pentru o functionabilitate foarte buna a pielii, combatand problemele legate de aceasta: cosuri sau pete. De asemenea, ei pot fi folositi si pentru curatarea pielii a coatelor sau a palmelor.
  •  Cartofii sunt foarte bogati in antioxidanti ceea ce previne aparitia cancerului. De asemenea, ei au in componenta zeaxantina si caroten ceea ce inseamna ca puteti combate formele de cancer care pot aparea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*