Ataseaza mirosul intr-un mesaj

OphonePentru cei carora le place mancarea foarte mult si vor sa-si faca mirosul de mancare cat mai realist posibil, o noua aplicatie poate in sfarsit atasa ceea ce lipseste din toate acele imagini cu delicatese, si anume mirosul.

Profesorul de la universitatea Harvard, David Edwards, impreuna cu o echipa de studenti, au produs o aplicatie de iPhone numita oSnap care poate realiza fotografii si trimite mirosuri ce acompaniaza recipientul. Aplicatia s-a lansat pe 17 Iunie la Muzeul Americand de Istorie Naturala din New York cu un mesaj cu miros transmis din Paris in New York.

Aplicatia are o camera automata ca in Instagram, cu care utilizatorul poate surprinde fotografii a unui obiect pe care vor sa il trimita. Dupa ce fotografia este realizata, un meniu apare cu o selectie de mirosuri di ncare utilizatorul poate alege, cum ar fi unt, boabe de cafea, bagheta sau vin rosu. Pana la 8 mirosuri diferite pot fi combinate pentru a oferi recipientului o imagine intreaga a mancarii sau alte experiente. Fotografia si mirosurile corespunzatoare sale sunt apoi transmise recipientului, ce foloseste o masina de transmis miros, numit oPhone pentru a primi mirosul.

Momentan, oPhone este disponibil doar la Muzeul de Istorie Naturala si la Le Laboratoire in Paris. Utilizatorii ce trimit un oSnap de pe iPhone-urile lor pot calatori la 2 locatii si sa descarce mesajul, numit oNote, impreuna cu mirosul. Dar Edwards si echipa sa cresc suportul prin intermediul campaniei Indiegogo pentru a produce in masa oPhone pentru utilizatorii de casa. Pretul sticker-ului a unui oPhone este 200 de dolari. Intrucat site-ul a fost lansat luni, 27 contribuitori au platit 7.000 de dolari, o adancitura mica in scopul de 150.000 de dolari.

Echipa are o viziune ca dispozitivul va fi natural plasat in restaurante, cafenele si alte locuri in care explicarea aromelor mici si complexe pot fi dificil de redat. Edwards sugereaza ca baristas ar putea folosi oPhone-ul pentru a oferi clientilor un sens de produs inainte de a cumpara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*