Anorexia – boala si problema

anorexie1Ne-am obisnuit de-a lungul timpului sa ne confruntam cu problema femeilor slabe. Daca deschidem televizorul vom vedea numai femei slabe, daca citim orevista, pe prima pagina vom gasi o femeie foarte slaba. Din aceste motive, femeile sau mai bine zis unele dintre femei considera ca idealul acceptat de catre societate sunt femeile foarte slabe.

Ei bine, acest lucru duce spre anorexie. Papusile de jucarie au trupuri imposibile, desenele animate infatiseaza personaje ireal de suple, iar revistele de moda promoveaza o perfectiune bolnava si trista. Toate acestea sunt iluzii si vraji periculoase, caci personajele care infatiseaza o fericire debordanta in reviste, in reclame si in emisiuni TV, au o viata supusa unor conditii adesea inumane. Cand trupurile foarte suple sunt insotite de machiaj si lumini, acestea apar in ochii multora drept termen de comparatie, daca nu chiar norma de atins. Se pierde insa din vedere faptul ca domeniul publicitar nu a cautat niciodata sa puna in lumina sanatatea omului complet (trup si suflet), ci numai profitul propriu, indiferent de urmari.

Punand tot mai mult accentul pe felul cum arata, din dorinta de a fi in pas cu moda sau de a fi asemenea personajelor din reviste, omul zilelor noastre apeleaza la o serie de diete, regimuri alimentare si medicamente periculoase; toate acestea pot pot deveni inceputul anorexiei. Aceasta boala face nenumarate victime, mai ales in randul femeilor, care, din dorinta de a fi placute de societate, ajung sa faca aproape orice pentru a slabi. Ajungand la infometare, multe femei cad prada anorexiei. In cele din urma, respectul si increderea in sine se pierd complet.

Asadar, va sfatuim sa renuntati la proastele obiceiuri de a va infometa pana cand ajungeti in celelalte extreme. Oricum ar fi, este foarte important sa nu exgerati cu obsesia de a scapa de kilograme.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*