Android Auto este aici

Android Auto MapsDupa luni de speculatii, Google si-a dezvaluit solutiile din masina cunoscute ca si Android Auto. Miercuri, compania a lansat urmatoarea faza a initiativei sale din masina pe scena, la conferinta sa anuala a producatorilor, Google I/O. Sistemul este activat complet prin voce.

Unele detalii timpurii au fost dezvaluite in Ianuarie, atunci cand Google a dat indicii asupra intentiilor sale de a forma o alianta globala numita Open Automotive Alliance, cu majoritatea realizatorilor de masini, incluzand Hyundai, Audi, GM, Honda, de asemenea si Nvidia.

Pe scurt, sistemul a fost realizat pentru a furniza o interfata de eliberare a distragerilor, care iti permite sa selectezi un playlist muzical, sa verifici conditiile traficului si sa primesti directii, toate acestea folosind interfata prin voce. Sistemele precum Apple Carplay, deja furnizeaza acest tip de functionalitate, asa ca exista o diferenta principala aici cum ca sistemul Android este prietenos cu dispozitivele.

In timpul demonstratiei, Google a afisat cum iti poti conecta dispozitivul Android la masina si imediat sa incepi sa folosesti sistemul. Majoirtatea timpului din demonstratie a fost petrecut afisand cum functioneaza sistemul de voce. Andorid Auto are toate uneltele prezente in aplicatia Google Masp Android, dar este activat prin voce. Aceleasi functii, de la selectii muzicale pana la notificari de text, de asemenea furnizeaza acelasi tip de feedback in voce de robot atunci cand auzi aplicatiei de cautare mobila de la Google activata prin voce.

Compania a afisat de asemenea cum poti trimite mesaje prin intermediul controlului prin voce folosind sistemul. De asemenea poti trimite SMS-uri fara sa iesi din aplicatia Google Maps, o caracteristica foarte practica pentru soferii care fac multitasking.

Google a anuntat Android Auto SDK de asemenea, compania lanseaza un set complet de API-uri pentru aplicatiile de mesaje si audio. Android Auto SDK va fi publicat curand, dar nici o data exacta nu a fost inca anuntata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*