Am uitat oare ce e bunul simt si respectul?

Doua mari valori imi par a fi uitate in societatea „moderna” asa cum ii spunem mediului in care traim astazi. Da, suntem moderni, suntem inconjurati de tehnologie, traim intr-un adevarat paradis din punct de vedere al tehnologiei si totusi… uitam de multe ori de doua mari valori pe care adevarata societate a fost construita: respect si bun simt sau bun simt si respect; nu exista o ordine pentru ca ambele stau pe aceeasi treapta a importantei, intr-un varf al piramidei care reprezinta societatea in sine.

Da, respectul si bunul simt sunt doua valori pe care societatea in care traim a fost contruita. Parintii nostri, bunicii si bunicii bunicilor lor au avut mereu insuflata aceasta idee a respectului si bunului simt. Totusi, noi de ce am uitat-o? Nimeni nu stie si nimeni nu poate explica exact insa e o problema primordiala. Ne-am obisnuit sa traim doar pentru noi, in carapacea noastra dura si ermetic inchisa. Suntem tentati deseori sa lasam pe cineva sa intre, printr-un zambet, un te rog frumos, un multumesc, un buna ziua si la revedere si totusi, renuntam.

Renuntam de foarte multe ori in schimbul unor emoticoane trimise pe facebook sau messenger, emoticoane care avem impresia ca reprezinta ceva insa categoric, nu o fac. Ne izolam de societate chiar daca traim in societate si o facem pentru ca asa credem noi ca putem ajunge sa razbim, sa realizam ceva.

Respectul si bunul simt insa ar trebui sa fie doua calitati ale fiecarui om. Respectul si bunul simt sunt in primul rand pentru tine. Nu uita ca primesti exact cu aceeasi mana cu care dai asa ca ar fi bine sa ai grija mai ales la mana cu care oferi, la figurat, la propriu insemnand ce oferi celor din jur. Nu uita ca esti om si doua din calitati te pot defini cel mai bine in societate: respect si bun simt!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*