Alvin „Shipwreck” Kelly

Alvin Shipwreck Kelly
Alvin Shipwreck Kelly

Anii 1920 au avut multe mode care arata ciudat astazi, ca moda flapper si Prohibitia. Si, desigur, statul pe par. Probabil va ganditi ce inseamna statul pe par in jargon. Va voi strica ziua spunandu-va ca exact asta insemna: statul pe un par. Oamenii se urcat pe un par, o prajina etc si stateau acolo catarati zile la rand. Omul care a popularizat moda a fost Alvin „Naugrafiu” Kelly. De unde si-a obtinut porecla? Pai, supravietuise dezastrului de pe „Titanic”, desigur! Sau asa sustinea, oricum.

Timp de 13 ore in 1924 in Los Angeles, Kelly a stat pe un par pentru a face reclama unui film. Dar s-a extins de acolo. Utilizand moda de a sta pe un par si a de a promova ceva, in 1928 acesta ajunsese sa faca peste 100 de dolari pe zi, ceea ce inseamna cam 1.7 miliarde de dolari in banii de azi, daca matematica mea este corecta (si nu e, va zic). A depasit un record de stat pe par in 1929, cand a stat pe unul in Atlantic City timp de 49 de zile. Dar, dupa cum sunt toate modele, si aceasta a trecut. Aflandu-se in plina perioada de Depresie, Kelly avea nevoie de noi metode de a atrage atentia asupra sa. Si repede.

In loc sa-si gaseasca un loc de munca real, a inceput sa realizeze tot felul de activitati dubioase. In 1934, de exemplu, a incercat sa sara de pe podul George Washington din New York, fiind oprit in ultima secunda de catre politie. Dar in 1939, o companie de gogosi, National Doughnut Dunking Week avea nevoie de cineva care sa faca ceva care sa atraga atentia oamenilor. Pe cine au ales? Pe „Naugrafiu” Kelly.

Acesta a mancat 13 gogosi stand cu capul in jos stand pe o placa de lemn deasupra unei cladiri de 54 de etaje din mijlocul Manhattanului. Si, parca nu era de ajuns, a facut-o si pe 13 octombrie, care picase intr-o vineri in acel an. O singura miscare gresita si gogosile nu ar mai fi fost vazute la fel vreodata. In caz ca va intrebati, nu a cazut, dar cariera sa de „cascador” oricum nu a mai avut succes.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*