Afla care sunt efectele negative ale televizorului

privitul-la-televizorIn momentul in care apare in viata noastra, copilul este cel mai important pentru fiecare dintre noi. Incepem sa fim diferiti si sa vedem lucrurile cu alti ochi decat le vedeam inainte sa avem copilul. Sigur ca ne dorim sa ii oferim cea mai buna educatie si cele mai bune conditii. Pentru aceste lucruri incepem sa facem diferite lucruri ca sa ne facem copilul fericit.

Din pacate, in ziua de astazi copilul nu mai are preocupari la fel cum avea in urma cu ceva timp cand iesea si se juca afara cu copii de seama lor ci mai degraba prefera sa stea intreaga zi in casa, sa se uite la televizor si eventual sa foloseasca o tableta de dimineata pana seara.

Trebuie sa stim ca aceste unelte ale tehnologiei nu fac decat sa deterioreze personalitatea si educatia copilului. Chiar daca exista unele emisiuni sau desene care au rol educativ trebuie sa tineti cont si de multiplele dezavantaje de care va avea parte copilul pe intreaga sa dezvoltare.

Creierul copilului cu varste mai mici de 2 ani, proceseaza destul de greu imaginile luminoase care se succed rapid, il obosesc si il agita.

Dupa aceasta varsta mama poate sa stabileasca reprize de 10-15 minute petrecute in fata televizorului, urmand ca incepand cu varsta de ani timpul total petrecut in fata televizorului sa nu depaseasca o ora.

Televizorul nu trebuie asezat in camera copilului si nu trebuie utilizat in timpul meselor! Mama trebuie sa faca o selectie atenta a programelor pe care copilul le poate privi. Nu este recomandat ca privitul televizorului sa devina un ritual obligatoriu, care se desfasoara zilnic, indiferent de tipul programului televizat.
Desenele animate sunt preferatele copiilor, insa unii copii vor savura cu un deosebit interes si un documentar despre animale.

Asadar, trebuie sa aveti grija ca micutul sa aiba conditiile necesare si sa il invatati sa aiba alte activitati decat sa stea in fata televizorului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*