Afla care sunt beneficiile aduse de ciocolata neagra!

Ciocolata este o placere vinovata pentru mai toata lumea. Cui nu ii place un astfel de desert? Greu de rezistat unei astfel de tentatii si totusi cu gandul ca ingrasa multe doamne se indreapta catre varianta de ciocolata neagra. Desi la inceput nu toata lumea va gasi acelasi gust divin este totusi o lista lunga de beneficii pentru tine.

Simti ca iti ofera energie si deja este o vorba celebra legata de consumul de ciocolata in acest sens. Insa ciocolata neagra aduce si un aport in activitatea creierului care ar putea sa insemne un plus in prevenirea dementei. Si asta datorita continutului de flavonoizi.

Cand vine vorba de femei un studiu realizat de cei de la Harvard a scos la lumina ca cele care consuma ciocolata neagra prezinta un risc de 32% mai mic pentru ca in timp sa dezvolte afectiuni ale inimii. Si cu cat creste cantitatea in acest sens scade riscul de insuficienta cardiaca.

Universitatea din Georgetown a realizat un studiu care prezinta un alt beneficiu al consumului de ciocolata neagra. De data aceasta este vorba de lupta impotriva cancerului si asta datorita continutului sau de un tip de proteina care blocheaza practic celulele cancerigene.

Consumata regulat aceasta este o adevarata placere caci o data cu gustul divin vin beneficiile pentru sanatate. Ciocolata neagra este clar un produs ce ar trebuie sa il consumi. Cazul diabetului este si el in lista aceasta. Un alt studiu privind ciocolata neagra si cum poate influenta starea de sanatate vizeaza diabetul- cei care consuma in mod regulat acest produs sunt cu 15% mai putin sensibili la insulina.

Cu toate acestea ciocolata neagra, numita astfel pentru ca are un continut de 75% cacao, este prea putin apreciata pentru ceea ce inseamna cu adevarat desi este o sursa de energie insa limitand riscurile de a deveni dependent de dulce si cu tendinta de a te ingrasa.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*