2013 a vandut 1 miliard de smartphone-uri

Amul 2013 a adus un nou record la nivel mondial. Mai exact s-au vandut peste 1 miliard de smartphone-uri, cu 38% mai mult decat in anul 2012. Deasemenea, smartphone-urile au reprezentat peste jumatate din numarul de telefoane vandute (1,8 miliarde). Despre istoria smartphone-urilor si despre ce s-a vandut cel mai bine in 2013 aflam in continuare.

Denumirea de smartphone se poate traduce in limba romana prin „telefon inteligent”. Diferenta fata de un telefon mobil obisnuit o fac mai multe facilitati pe care un smartphone le ofera. Considerat dispozitiv multimedia acesta ofera functiile unui PDA, are calendar, calculator, aparat foto si de filmat si cel mai important, ofera posibilitatea de conectare la internet prin intermediul unui browser. Astazi, cele mai multe dintre smartphone-urile de pe piata dispun si de un ecran tactil (touchscreen).

Smartphone-urile folosesc sisteme proprii de operare. Printre cele mai intalnite se numare Android-ul, Windows phone 7, iOS-ul si Symbian OS-ul. Ar putea parea de necrezut insa primul smartphone are 21 de ani, se numeste Simo si a fost lansat de catre IBM. In acel moment, in Romania abia de isi faceau aparitia telefoanele publice.

Motivul pentru care anul acesta s-au vandut peste un miliard de smartphone-uri este acela ca marea majoritatea a producatorilor ofera dispozitive cu ecrane mari si cu preturi din ce in ce mai reduse.

In continuare vorbim despre 3 dintre cele mai vandute smartphone-uri in 2013.

Pe locul 3 se afla modelul LG G2. Modelul impresioneaza mai ales prin intermediul design-ului. Deasemenea, ecranul este excelent iar autonomia este de invidiat pentru smartphone-uri.

Pe locul 2 sta modelul Samsung Galaxy Note 3. In cazul acestui model remarcam punerea in valoare a celor mai bune facilitati a platformei Android. Mai mentionam doar ca este bazt pe un Snapdragon 800, cel mai puternic cip existent la momentul de fata.

Pe primul loc insa avem smartphone-ul HTC One. Aici suntem uimiti de constructia din aluminiu, plastic si ceramica, metoda de fabricare unica in domeniu.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*