10 cuvinte care au o alta semnificatia in San Francisco

san-franc
san-franc

1. Fog (ceata)

Oriunde ai merge  vei folosi cuvantul fog pentru a descrie o vreme posomorata, cu precipitatii condensate care impiedica vizibilitatea, in San Francisco insa, fog este o ca o patura gingasa ce invaluie orasul 30 de saptamani pe an.

2. Rent (chirie)

The rent reprezinta in mod normal acea parte din salariu platita unui proprietar pentru un loc in resedinta. In San Francisco, rent este putin mai mult decat venitul tau lunar, asta daca nu lucrezi in domeniul IT.

3.Hot-dog

Hot-dog-ul este un carnat frip pe gratar sau fiert invelit intr-o chifla si acoperit cu diferite topping-uri. Pentru cei din San Francisco hot-dog-ul este o bucata de sunca invelita in paine, ceva ce gasesti la tarabele de pe strada si pe care il vei regreta cu siguranta a doua zi, dupa ce ai consumat cateva beri.

4. Summer (vara)

Pentru cei mai multi dintre noi, vara este acea perioada a anului caracterizata de caldura si de razele solare in exces. Nu si pentru populatia din San Francisco, care considera the summer  ca  un climat asemanator celui din Antarctica.

5. Municipal Transit (mijloace de transport in comun)

Autobuz, tramvai, metro, bicicleta sau mai bine spus toate mijloacele de transport public care te ajuta sa te deplasezi dintr-un punct al orasulu in altul pentru o suma mica de bani. In San Francisco mijloacele de transport in comun sunt toate vehiculele, tramvaie si metro-uri care intarzie in jur de 30 de minute.

6. Park (parc)

Parcul este vazut ca acel spatiu public, plin de copaci si iarba  verde, unde te poti plimba impreuna cu animalele de companie. In San Francisco parcul este destinatia perfecta, unde sa-ti petreci sfarsitul de saptamana.

7. Tech (tehnologie)

Ei bine, daca tehnologia e vazuta ca ceva complicat care ne face viata mai usoara, pentru cei din San Francisco tehnologie e acel lucru de care nu vei putea scapa niciodata.

8. Downtown (centrul orasului)

Centrul orasului este vazut ca regiunea cu traficul cel mai mare, insa in San Francisco downtown reprezinta cartierul de finante.

9. Coffee (cafea)

Cafeaua este bautura pe baza de cafea pe care o poti lua de la un automat. Nu si in San Francisco, unde cafeaua este ca o piesa de arta ce costa intre 4 si 10 $.

10. Cab (taxi)

Taxiul este vehiculul care te transporta in ce parte vrei tu a orasului. In San Francisco taxiul este transportul mitic care dispare de fiecare data atunci cand ai nevoie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*